you know my name ..

24.08.2013
20:33

542576_488088324545161_1652745284_n_large

.....

psykisk helse

20.11.2012
09:51

Dette er et innlegg skrevet rett ut av hjerterota med mange personlige & sterke meninger. Om du ikke tror du kan takle det da annbefaler jeg deg å krysse deg ut av siden med engang. Hvis du er imot folk som sliter psykisk og/eller mener at alt sammen er tull, da ville jeg ihvertfall ikke anbefalt deg å lese dette innlegget. Det kan trigge. Om du leser, så les med respekt.

Det er ikke lett å være en 18 år gammel jente med psykiske problemer i Norge. Det er nok ikke lett uansett hvor du bor, hvor mye du sliter eller hvor gammel du er. Det er faktisk veldig vannskelig. Hele den psykiske helsen er tabulagt, noe som gjør det vannskeligere for de som sliter, men hvorfor er den det? Ingen snakker åpent om det, og de som gjør det blir sett ned på. Hvorfor skal du støtte noen som sliter psykisk når det finnes så mange andre problemer her i verden? Jeg personlig, sliter psykisk. Det betyr ikke at jeg bryr meg noe mindre om andre problemer som foregår her i verden. Jeg har faktisk ganske stor omsorg for dyr, hjemløse og mennesker i krig. Når jeg leser om det så sitter jeg ofte med tårer i øynene, og en følelse av at jeg kunne ønske jeg kunne hjulpet dem alle sammen. Men det kan jeg ikke. Jeg sliter fortsatt mye med meg selv, men jeg bryr meg også om andre problemer & mennesker.


ph/me Har du noengang tenkt over at personen forran deg i kassa på butikken kan slite både psykisk & fysisk uten at du kan se det på han/henne?

Jeg kunne så veldig gjerne ønske at psykisk helse ikke var så tabulagt. Hvis jeg er borte fra skolen så snakker folk. De hvisker. De dømmer. De mener jeg skulker fordi jeg er lat. Det er selvfølgelig ikke tilfelle. Men de er jo heller ikke klar over grunnen fordi jeg ikke har sagt noe. Hvorfor har jeg ikke sagt noe? Fordi det ikke ville blitt akseptert. Jeg later heller som ingenting, og ler når de kaller meg lat eller bortforklarer med en eller annen dum forklaring om hvorfor jeg er så mye borte fra skolen. De jeg faktisk sier det til har ingen anelse om hvordan de skal reagere eller hva de skal svare, fordi de er ikke vandt med det. Hvor mange av mine venner som leser denne bloggen kommer til å kommentere dette innlegget til meg? Jeg tipper veldig få. De kommer til å lese det, og glemme at de har lest det. De har jo ingen anelse om hvordan de skal reagere eller hva de skal gjøre med det. Så de velger heller å late som ingenting. Vennskapene mine flyter mildt sagt på en rosa sky i en verden hvor ingenting galt finnes. Jeg har falt ut av tellingen på hvor mange ganger jeg har prøvd å ta det opp med dem, tatt opp noe som helst annet enn sminke, kjendiser, gutter & skole. Ting om meg selv også, men det nytter ikke. Det tilhører ikke vår natur. Du må virkelig ha vært der selv, for å skjønne. Du må ha slitt psykisk, eller opplevd noe fælt for å skjønne at det finnes andre følelser her i verden enn en forelske, et break up eller en dårlig hårdag. Jeg sier ikke at det ikke er lov til å være lei seg når man slår opp med kjæresten, eller at det ikke er dritt når du ikke finner ut hva du vil ha på deg/eller hvordan håret skal se ut. Tro meg, det er dritt det også! Men hvorfor er det greit at slike problemer er så åpent i hverdagen, men ikke psykisk helse?


Weheartit Psykisk helse burde jo vært så åpenbart, man kan jo faktisk ikke bare ha det bra uansett hvor man bor hen. Hvordan ellers skal man virkelig skjønne hva glede er?

Hvorfor er jeg nødt til å være flau over at jeg går til psykolog? Hvorfor må jeg lyve og si jeg skal hjem fordi jeg er dårlig når jeg egentlig er på vei til behandleren min? Jeg har vært inne i psykiatrien i veldig mange år. Begynte på bup (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) når jeg var 14, om ikke litt tidligere og er fortsatt inne i psykiatrien idag som 18, snart 19 åring. Der har jeg fått mye hjelp av fagfolk som jobber med dette og som bruker hver dag på å hjelpe folk i samme situasjon som meg og for å ikke gjøre dette emnet noe mer tabulagt enn det allerede er.

Jeg er usikker på hvorfor jeg skriver dette innlegget og hvorfor jeg plutselig er mer åpen om dette enn jeg noengang har vært før. Jeg antar det er et siste forsøk på å hjelpe meg selv. Et rop om hjelp, og en sjangse for å få ut en del frustrasjon. Jeg har nok irritert meg over dette er stund, irritert meg over hvor mye energi jeg bruker på å skjule det istedenfor å bli bedre. Har du noen tanker rundt dette? Egne erfaringer? Enig eller uenig med meg?

- Veronika Krosby

Catherine Marie <3

17.11.2012
21:01

Hva skulle jeg gjort uten deg? Om jeg trenger å snakke, så lytter du. Om jeg har en dårlig dag, så gir du meg en klem. Om jeg trenger å le, så ler vi. Om vi bare vil kose oss, så har vi det koselig. Du er alltid her for meg du, og jeg er alltid her for deg. Du er så alt for god, virkelig det søteste menneske jeg noen gang har møtt! Du må virkelig vite at jeg alltid er her for deg også!! men det tror jeg du vet.

Jeg er så utrolig glad i deg min aller beste & søteste Catherine! ♥

- Hjertlig hilsen din Veronika!

before i die #2

25.02.2012
14:46


 


Har du lyst til å gjøre noe av det samme?


Love Veronika Krosby

before i die

08.02.2012
20:25

 
weheartit

Har du lyst til å gjøre noe av det samme?

Love Veronika Krosby♥

DEG & MEG

25.11.2011
09:38

 

                       
                       

Deg & Meg - Always and forever babe! ♥

I love You!

-Din Veronika Krosby

You make my day

23.11.2011
12:21Fordi du er bestepusen min

26.07.2011
00:16

Fordi du er den du er ♥ En vakker, morsom, ærlig, fantastisk, søt & herlig jente. En jente jeg har vært så utrolig heldig å bli kjent med i løpet av det siste året. En jente som har gitt meg så mye latter & glede i hverdagen. Du har betydd mer for meg det siste året enn jeg tror du er klar over. Det er liksom deg og meg, meg og deg. Det er OSS, bedre kan det ikke bli sagt!

 

Vet at vi er litt sånn langt ifra klisje personer, men synes faktisk det er på tide at du vet HVOR STOR plass i hjertet mitt du har fått. Klisjeklisje, bablebable. Men åhh, når jeg ser tilbake på ALLE de fantastiske minnene & koselige stundene vi har hatt det siste året, så må jeg bare smile. Savner det! Det er så lenge siden jeg har sett deg, så lenge siden vi bare først var sammen hele skoledagen, så etter skolen & selvfølgelig også helgene.

 

Det var det jeg likte så godt med oss, hvor mye vi var sammen uten å bli lei. Du er også den første jeg har hatt et sånt vennskap med. Man kan ha mange gode venner, men det er sjeldent man finner en sånn man bare kan være sammen med i evigheter uten å bli lei. Ihvertfall er det sånn for meg. Vi har fått et sånt vennskap, som jeg har satt så utrolig stort pris på. Det har betydd masse for meg!
Det er så lenge siden ting har vært "normalt". De siste to månedene før sommerferien var jeg lite på skolen, og generelt følte jeg vi sklei fra hverandre. Det har vært mye tull føler jeg, og alt jeg ønsker er at ting skal bli som før. Du har vært for lenge borte, kan ikke tro du har vært i Sverige helt siden ferien startet. Jeg kan ikke tro at jeg fortsatt ikke får se deg før mest sannsynlig ferien er ferdig.JEG SAVNER DEG! Og jeg GLEDER meg helt utrolig mye til å se deg igjen. Jeg GLEDER meg til flere tusen minner med deg, jeg GLEDER meg til enda helt nytt år med deg. Aldri glem hvor mye du betyr for meg, aldri glem det! Du er frida'en min ♥ Håper aldri noenting kommer mellom oss, det er nødt til å alltid være oss. Du betyr også alt for mye til at jeg noengang kan miste deg.

Jeg er så UTROLIG GLAD i deg!!! Det MÅ du vite!

- Din Veronika Krosby

jeg er heldig jeg, for jeg har verdens beste bestevenn

12.03.2011
13:14

Love Veronika Krosby♥

memories never die

01.03.2011
23:53

Idag har jeg vært lei meg. Hver gang jeg er lei meg tar jeg enten bilder eller så går jeg igjennom bildene jeg allerede har på pc'en. Gamle minner og slikt. Det får meg alltid til å smile ♥ ! Jeg har mange fine minner, med venner jeg enda har og venner jeg kanskje ikke har like god kontakt med lenger. Uansett er minnene fortsatt like fine, og de vil aldri forsvinne. Her er et lite utvalg på bilder som får meg til å smile:Kunne lagt ut masse fler bilder! Har tusen bilder, minner og fantastiske venner! Men anyways, jeg er glad jeg har så mange fine venner, for bare tanken på dem gjør meg glad igjen. Det i seg selv er bare utrolig herlig!

Love Veronika Krosby

My one and only

07.11.2010
14:56

Take my hand, and never let go! ♥


helt klart, verdens vakkreste!♥

Det er vannskelig og vite akkuratt hvor jeg skal starte, for det finnes ingen ord som er sterke nok til og forklare hvor ufattelig glad jeg egentlig er i deg. Du fyller kroppen min med en glede, en glede som er så stor. Du er helt klart, etter min mening verdens mest fantastiske person. You are my one and only, og ingen vil noen gang klare og erstatte den plassen du har i hjertet mitt. Du er hele hjertet mitt bokstavelig talt. Du er min beste venn, min andre halvdel, akkuratt som en søster & den personen som betyr mest for meg.

 Jeg elsker deg Martine.

-Din Veronika Krosby

I <3 Ulrikke

22.09.2010
22:07

Hvor heldig er vel ikke jeg som havnet i mediaklasse med Ulrikke?! Jeg sier bare, JEG ER HELDIG! Hun er awsome, sånn serriøst, heheh. Nå blir du kjendis søøta, jeg mener siden hele verden leser bloggen min ogsånt (haha nooot)

Hvor vakker er vell ikke denne jenta?

Fornøyd nå eller ULRIKKE? Selom det var du som ville jeg skulle skrive et Ulrikke-er-awsome-innlegg så må jeg innrømme at du faktisk er det og at jeg har blitt litt glad i deg daaa (a)♥

Love Veronika Isabelle Krosby!

Veronika Isabelle 21, Oslo
Litt av alt og ingenting ♥

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Lenker

hits